Je bekijkt nu Zondagkrant van 2 mei “Krista gaat het luchtruim in”

Zondagkrant van 2 mei “Krista gaat het luchtruim in”

[slideshow]

Arnhem-Tijdens de huldiging van sportkampioenen in 2007 ontmoette ik Ronald Termaat. Hij werd gehuldigd omdat hij Europees Kampioen Zweefvliegen was geworden. Ik zal die dag nooit vergeten want daar maakten Ronald en ik de afspraak om elkaars sport een keer samen te beoefenen.

Ik leek wel gek om ja te zeggen, want ik heb sinds een aantal jaren vliegangst. Natuurlijk vlieg ik wel, want if you think global you need to act global, maar toch als het niet hoeft dan liever niet. Dit jaar vond ik dat het tijd om mijn afspraak na te komen! Ronald had alles geregeld om met mij een rustig vluchtje te maken. Ik dacht we zijn een uurtje bezig en dan kan ik lekker gaan relaxen in de zon, maar helaas. Allereerst moet de “kist”, zo noemen ze het vliegtuig, in elkaar geknutseld worden. En dat vergt veel precisie en het kost tijd en kracht. Ik moest de randjes van de vleugels met plakband afplakken. Ik dacht: “een vliegtuigvleugel plakken, dat kan nooit goed gaan”. Toen alles gereed was, mocht ik met een parachute om instappen. Ook dat vond ik best vreemd, maar tegelijkertijd wel erg veilig! We werden door een kabel in een ruk omhoog getrokken en in no time zaten we in de lucht. Alles onder me leek op Madurodam! De eerste 30 minuten was ik zo van de planeet dat ik amper iets kon uitbrengen. Mijn lichaam was helemaal van slag, zo misselijk was ik. Ronald vond het ook verdacht stil en vroeg om de paar minuten hoe het met me ging. Ik dacht ik maar 1 ding: “Waarom doe ik dit???” Gelukkig begon ik me op een gegeven moment weer lekker te voelen. Ik genoot van alles wat ik zag en voelde me heel vrij! Ik mocht nog even sturen en dat was echt een kick om te doen. Het landen vond ik het aller leukste om mee te maken. We gingen recht naar beneden en dat voelde precies hetzelfde als in de achtbaan. Na het landen dacht ik klaar te zijn, maar dat was niet het geval. De kist moest uit elkaar gehaald worden, gepoetst worden en de plakbandjes moester er weer van af! Het is echt een kick om mee te mogen maken en het is helemaal niet zo eng, zeker niet als je met Nummer 2 van de Wereld mag meevliegen!

Voor het originele stuk klik dan op de onderstaande link:

archief Zondagkrant zondag 2 mei

En voor meer info over zweefvliegen, ga dan naar www.terlet.nl

Geef een reactie