Je bekijkt nu Krista ziet zeilen wel zitten

Krista ziet zeilen wel zitten

ARNHEM-Het is een van de mooiste zaterdagen van dit jaar, de zon schijnt en het waait. Perfect weer om een zeilles bij te wonen op de Rhederlaagse meren bij het dorpje Lathum. Ik heb afgesproken met Tim (sportvriend), Leonie (Coordinator Buitensport) en Rick (zeilinstructeur) bij de zeilschool van Sportex Nederland.

Ik heb werkelijk geen idee wat me te wachten staat, maar een ding weet ik wel, ik ben gek op varen! Al je gedachten dwalen weg en je voelt je totaal vrij op het water.We beginnen met het klaarmaken van de zeilboot (een poly valk met graffell).

De termen vliegen me om de oren en ik probeer alles te onthouden maar dat lukt niet helemaal want aan mijn linkerhand probeer ik mijn hond vast te houden en met mijn rechterhand probeer ik het touw in mijn macht te houden. Ik dacht dat zeilen niet zo hard werken zou zijn….”We hebben enorm veel mazzel met het weer”grinnikt Rick.

“De wind staat perfect en op deze manier kun je veel leren!”. Ik kijk hem verbaasd aan en hou me stevig vast aan de kant, want we varen helemaal op de zijkant. Mijn hond kijkt me relaxed aan en is nergens van onder de indruk. Ik vraag me af waarom ik wel denk dat we gaan omklappen, terwijl Rick en Leonie, lekker aan het kletsen zijn. De stukken waarop we rechtdoor zeilen vind ik werkelijk prachtig….want dan hoef je niet zo hard te werken en dan kan je stiekem je ogen dicht doen en lekker wegdromen….”Met slechts 16 uur zeilles heb je het zeilen aardig onder de knie” vertelt Rick. Dat biedt perspectief, want dat zijn eigenlijk maar 8 lessen van 2 uur zeilen, bedenk ik me. Doelgericht als ik ben, kijk ik Tim aan. “Ja dat is een leuk idee, we gaan op zeilles en dan hebben we les 1 in ieder geval al gehad!”Rick en Leonie kijken ons aan en lachen.

”Jullie kunnen ook kajaks huren hier! Dat is ook hartstikke leuk om te doen en erg goed voor je lichaam!.”roept Leonie ons na.

Ik kijk om en weet dat dit niet de laatste keer is geweest dat ik op deze mooie plek ben……

Voor info over het zeilen of om andere water-activiteiten te doen in de omgeving neem contact op met Sportex Nederland:

Sportex Nederland
026-4425532
info@sportex.nl
www.sportex.nl

Actie tot 1 november 2010
Bij inlevering van dit artikel krijgt iedereen 7.50.- korting bij de huur van een zeilboot en
5 % korting op een zeilcursus!

Geef een reactie