Je bekijkt nu Zaterdagavond 5 maart Onderscheiding Ridder in de orde van de Zachte G
Krista-Fleming-Een-weerbare-organisatie

Zaterdagavond 5 maart Onderscheiding Ridder in de orde van de Zachte G

Krista Fleming Ridder in de Orde van de Zachte G

Voormalig Nederlands, Europees en Wereldkampioene kickboksen Krista Fleming zal worden onderscheiden als de nieuwe Ridder in de Orde van de Zachte G tijdens de Grote Pronkzitting op zaterdag 5 maart a.s. bij carnavalsvereniging de On Ganse. Door haar grote maatschappelijke betrokkenheid sluit zij goed aan bij eerdere Ridders als Henk Berg, Marcel Legerstee, Powel Vos, Piet van Leeuwen en Hans Vrijaldenhoven.

Maar bovenal is zij als jongste Ridder in de afgelopen 49 jaren een uitstekend rolmodel voor jonge mensen van vandaag. Zij zet zich op voorbeeldige wijze breed in voor mensen en dieren.

De orde van de Zachte G wordt eenmaal per jaar uitgereikt aan personen die zich culturele of maatschappelijke verdiensten hebben verworven in het taalgebied van de Zachte G. De orde wordt al sinds 1961 uitgereikt en namen als Marga Klompé, Herman Krebbers, Jan Terlouw, Anton van Hooff, Karel Aalbers en Emile Hartkamp zijn een greep uit de trotste voorgangers van Krista Fleming.

Krista runt na haar succesvolle kickbokscarrière momenteel samen met haar partner een sportschool in Arnhem. De ervaringen die zij in haar topsportcarrière opdeed en waardoor ze balans vond, komen haar nu goed van pas. Ze houdt zich met name bezig met weerbaarheids of lifestyle trajecten voor zowel kinderen als volwassenen. Er is voor veel mensen moed nodig om jezelf te kunnen zijn en dat is haar missie. Daarnaast is zij o.a. ambassadrice van de Jane Goodall Foundation met als hoogtepunt het bezoek van Jane Goodall in haar sportschool in 2009. Artikel in het Arnhems uitburo.

Krista Fleming: Een maatschappelijk betrokken ridder in de orde van de Zachte GInterview Onganse Blaadje